see also our Facebookpage

Ezt a projektet a „Baden-Württemberg Stiftung“, az „Ulmer Bürgerstiftung“ és egyéb szponzorok támogatták.

Gewollte Donau Wollballen

Az akart Duna 

Az összes Duna-menti országból származó emberek által gyapjúfonálból kézzel készített „Duna - folyószalag“ 

A Duna mentén élő emberek összetartozásának érzékeltetésére2013 novemberében az ulmi »Danube-Networkers« csoport elindította a németül „Die gewollte Donau“ – nak nevezett projektet. Duna menti országokban élő emberek közös munkájával keletkezik majd egy gyapjú vagy más fonalból lévő szalag. Ez a szalag optimális esetben olyan hosszú lesz, mint a Duna, 2857km, és az akarja kifejezni, hogy a Dunamenti országok közösségét akarják a közreműködők, a népek kölcsönös megértésének és az együttműködésre való készségének jeleként. Ezt a „folyó-szalag“, amely fonalmaradékokból vagy más anyagból készül, azután feldolgozzák rész-darabokká és később összeállítják egy Duna-folyószőnyeggé. Ezt 2014 július 13.-án az ulmi Münsterplatzon kiterítik. Ezután a részdarabokat szociális célokra használják majd fel.

Az üggyel kapcsolatban a dunai országok továbbképző intézményeiben, iskoláiban és mindenféle klubokban és más találkozási helyeken számos kisérő rendezvényt tartanak, az adott ország aktuális fejleményeivel, személyes történeti(történelmi) elbeszélésekkel, irodalommal. zenével. stb.-vel kapcsolatban, ilyen lesz a Nemzetközi Dunaünnep alkalmából 2014-ben a Duna parton egy „civiltársadalmi sátorban“ is.

Münsterplatz Gewollte Donau Wolle

A projekt csak akkor sikerülhet, ha az összes Duna menti országban sok ember vesz részt– kortól, származástól, képzettségtől és nyelvismerettől függetlenül. Vegyen Ön is részt! Adományozzon használt fonalmaardékokat! Horgoljon használt gyapjúból egy szalagot  levegőszemekből, mérje le a horgolt méterekt és adja le összetekerve neve, lakóhelye és a méterszám megadásával a lent megadott helyen. Vagy kötéssel kapcsolja ösze a horgolt szalagot egy darabbá ,50x50 cm, a Duna-folyó-szőnyeg elkészítéséhez.